harmonika vrata gde se koriste

Zašto odabrati harmonika vrata?

Harmonika vrata se po potrebi sklapaju a mogu da se koriste i kao pregradni zidovi, naročito u prostorima gde je to najbolje rešenje da bi se neki prostor iskoristio.

Ono što ova vrata čini još praktičnijim jeste jednostavna ugradnja, kao i visoka estetska vrednost.

PVC harmonika vrata nisu podložna rđanju ali su isto tako jednostavna za ugradnju i održavanje.

U današnjim uslovima stanovanja harmonika vrata predstavljaju veoma zanimljiv dekor radnog i životnog prostora.

Harmonika vrata su izuzetno popularna zbog svoje praktičnosti jer mogu da služe kao pregradni zidovi kojima se privremeno odvaja neki prostor.

Kakvi tipovi harmonika vrata se proizvode?

  • jednodelna,
  • dvodelna,
  • viseća sa donjim klizačima i
  • viseća bez donjih klizača,
  • sa plastificiranim ALU pragom.

Harmonika vrata kao rešenje u mnogim prostorima

 

Pitanje koje se najčešće postavlja jeste da li harmonika vrata mogu da naprave zvučnu i termo izolaciju I koja je njihova prednost?

Harmonika vrata vrše zvučnu i termičku izolaciju, ne u toj meri kao klasična sobna vrata. Njihova najveća prednost je zato što su idealna za pregrađivanje prostorija, i ne oduzimaju prostora kao standardna vrata koja se otvaraju u polje.

Kada su u pitanju harmoika vrata cena može da varira u zavisnosti od dimenzija vrata koja su vam potrebna. Osnova za odredjivanje cene jeste cena harmonika vrata po m2 na koju se dodaju ostali elementi. U zavisnosti od toga da li se izradjuju jednodelna ili dvodelna harmonika vrata kao i to da li su sa ili bez donjih klizača, odredjuje se tačna cena harmonika vrata. Naš stručni tim će nakon uzimanja mera i dodatnih zahteva klijenata moći da odredi tačnu cenu harmonika vrata.

Nakon uzimanja mera i izrade vrši se montaža harmonika vrata. Montaža se vrši na unapred pripremljen okvir, najčešće štok vrata i između zidova. Montaža harmonika vrata je kratak proces koji traje od 1h do više sati u zavisnosti od uslova kao i mesta na koje se monitiraju.