Harmonika vrata u stambenom prostoru

Verovatno postoje neki prostori u vašem domu ili radnom prostoru koji zahtevaju malo više privatnosti ili odvajanja, ali ne garantuju potrebu za punim vratima. Harmonika vrata mogu biti savršena opcija, blokirajući i odvajajući oblasti kada je to potrebno, a da to ne čine trajnim. U stvari, postoji više načina da se koriste harmonika vrata (koja se nazivaju i preklopna vrata ili dvoslojna vrata) u kući ili kancelariji kako biste svima dali prostor koji im je potreban.

Harmonika vrata su jedinstvena vrsta vrata koja se sklapaju u cik-cak šaru. Kada se sklope, zauzimaju vrlo malo prostora, za razliku od tradicionalnih vrata koja se otvaraju ili vrata štale koja moraju da klize nazad na zid. Ova vrata dolaze u različitim materijalima, uključujući vrata harmonike od drveta, vrata harmonike od stakla i vrata od vinil harmonike, što im omogućava da se uklope u bilo koji stil i funkciju.

Neka harmonika vrata čak i ne zahtevaju ugradnju. Umesto toga, dolaze u obliku pregrade sa točkovima koji se lako prenosi da bi se stvorila brza i laka pregrada za prostor. Međutim, drugi zahtevaju instalaciju, što je bolja opcija ako planirate da često koristite dvokrilna vrata da biste odvojili svoj dom ili kancelariju.

Harmonika vrata mogu se uklopiti u nekoliko različitih stilova i igrati različite uloge u vašem domu ili kancelarijskom prostoru, od vrhunskih francuskih harmonika vrata do vinil laminata harmonika vrata ormara. Sledeća lista uključuje ideje za korišćenje harmonika vrata u vašem radnom ili životnom prostoru, omogućavajući brzo i praktično odvajanje kada je to potrebno.

Kako izabrati harmonika vrata

 

Dnevna soba otvorenog koncepta i prostor na prvom nivou su glavna prodajna tačka za moderne domove. Ali sa praktičnošću i lepotom otvorenog koncepta dolaze i neki izazovi za vlasnike kuća, uključujući bezbedno čuvanje dece i kućnih ljubimaca u prostoru i odvajanje kuhinje i dnevnog boravka dok se zabavljaju.

Sistem preklopnih vrata koji obezbeđuju harmonika vrata može biti savršeno rešenje. Nećete morati da instalirate ogromna vrata koja treba da se otvore i zauzmu prostor u vašem planu. Umesto toga, sve što je potrebno za komplet harmonika sklopivih vrata je dovoljno prostora da se sama sklopi, štedeći kritičnu površinu prostorije. Zatim, kada želite malo više odvojenosti između vaših životnih prostora, zatvorite vrata harmonike ili ih ostavite otvorena kada želite da svima date priliku da se druže i slobodno kreću u vašem domu.