Od-čega-sve-komarnici-mogu-da-nas-štite

Komarnici kao saveznici svakog doma

Ako vas insekti nerviraju ili ste alergični na ubod komaraca i pčela, komarnici su efikasan način da se u svom domu zaštitite. Širom otvorite prozore, mirno spavajte i zaboravite na leteće i gamižuće napasti. Kod vas više neće ući.

Svi koji imaju dom ili vikendicu u blizini prirode znaju koliko raznovrsnih insekata ulazi kroz prozore. Ako vam insekti predstavljaju smetnju, montiranje komarnika je najlakši način da trajno rešite problem.

Komarnici su veoma praktični i za prostorije u kojima borave deca i stara lica, kao i u ordinacijama, na mestima na kojima se priprema hrana. Pri tom ne blokiraju protok vazduha i omogućuju vam stalnu ventilaciju, kao i ulazak dnevne svetlosti.

Komarnike možete staviti I na prozorei na vrata od terase. Neupadljive mrežice su izdržljive, postojane I otporne na vremenske uslove. Ne blokiraju pogled niti prolazak dnevne svetlosti.

Na tržištu postoji mnogo vrsta komarnika.

Fiksni ili plise, američki, rolo komarnici u spolajšnjoj kutiji ili unutrašnjoj kutiji…

plise-zavese-montaza-uzivo-4

 

Najzastupljeniji su svakako plise I oni u spoljašnoj/unutrašnjoj kutiji. Plise komarnici se najčešće koriste za balkonska I ulazna vrata. Prednost komarnika sa spoljašnjom kutijom je u tome što se oni mogu ugraditi na već postojeće prozore te je to idealno rešenje za domove koji nisu do sada imali komarnike. Dok se rolo komarnici sa unutrašnjom kutijom ugrađuju zajedno sa roletnama I prozorima, ovo rešenje je dobro kada menjate prozore jer možete domah rešiti I problem eventualnih insekata. Američki komarnici nisu toliko opularni kod nas. U pitanju su komarnici koji se otvaraju suprotno od vrata. Kakos u veoma osetljivi, preporučuje se da se tokom zime odlažu I ne koriste.

Kao što vidite, postoje razni modeli komarnika koji će vam pomoći da se odbranite od neželjenih insekata. Ako želite, majstori iz DM rolo mogu postaviti komarnike na sve vaše prozore i vrata. Svaki komarnik ima svoje prednosti, a koji ćete izabrati zavisi od vaših potreba i tehničkih mogućnosti ugradnje.