kao se resiti komaraca

Kako se rešiti komaraca

Puno padavina, poplave kao i druge prirodne nepogode, uzrok su povećanog broj komaraca. Zaprašivanje komaraca vatrogasna je mera čija je korist kratkog veka, a jedino čemu se možemo nadati je da će visoke temperature ipak smanjiti broj ovih dosadnih insekata. Ono što vi možete da uradite u svom domu jeste da postavite komarnike.

I sami možete uticati na njihovu brojnost, a tu je najvažnija mera – ne ostavljati im prostora za nastanak legla. Dakle, iz dvorišta, sa terase sklonite vodu pa makar ona bila u maloj posudi. U slučaju da u bašti držite vodu za zalivanje, redovno je menjajte kako biste sprečili njihovo razmnožavanje. Proverite i sva druga mesta u kojima se zadržava voda, kao što su automobilske gume, krupni otpad, ali i podmetači za cveće i slično. I naravno postavite komarnike, pre svega, na prozore ukoliko vam je dom u prirodi ali sa godinama je sve veći broj komaraca I u urbanim delovima.
Komarci često znaju da prilaze I osobama koje jedu previše slatku ili slanu hranu. Komarce privlače i parfemi, dezodoransi, parfimisani šamponi, kreme i preparati za sunčanje. Naravno, to ne znači da ih nećete koristiti, ali bolje birajte one neutralnog mirisa.

kao se resiti komaraca montaza komarnika

 

U blizini ulaznih vrata, bilo u dvorištu ili na terasi posadite biljke repelente koje komarci ne vole, a poznatije biljke repelenti su ruzmarin, kamilica, pelin, lavanda, bosiljak, paradajz i buhač.

Takođe, u tu svrhu možete koristiti i eterična ulja koja ćete zapaliti u uljanoj lampici, a efikasno će biti ulje lavande i ruzmarina.
Ukoliko ne želite da se bavite ni jednim od ovih saveta, predlažemo vam da nas pozovete I rešite problem dosadnih komaraca u domu ugradnjom komarnika.
Komarnici su nešto bez čega danas gotovo da ne može da se zamisli dom a njihovi benefiti se naravno najviše vide u proleće I leto.
Sada je idealno vreme da postavite svoje komarnike.

GARANCIJA KVALITETA: Za svu robu garancija 2 godine. Zakažite merenje odmah: 060/0288-477 | 064/0288-472