rolo-zavese-izrada-i-montaza-1

Rolo zavese i njihove prednosti i mane

Rolo zavese jedna od ključnih stvari Vašeg savršenog enterijera. Kako se industrija enterijera menjala i modernizovala rolo zavese su danas razvijene do savršenstva. Savremeni metodi manipulacije, širok izbor boja i dezena predstavljaju pravi izbor u odabiru savršenog modela. Malo ćemo uporediti njihove prednosti ali i mane.

Prednosti rolo zavesa se ogledaju u primeni, praktičnosti i izdržljivost. Rolo zavese za prozore su usavršen vid zavesa – roletni. Prednost se ogleda i u zaštiti od sunca. Možete birati deblje i tamnije materijale zavese kako bi proboj sunca bio manji. Dok za ljubitelje sunca u zatvorenom prostoru mogu se birati tanji materijali. Pogodne su i za radni prostor, ali i stambeni. Lako se koriste, lako prilagođavaju potrebi i želji korisnika. Jedna rolo zavesa može zadovoljiti više potreba, tako što se može potpuno podići i osloboditi prostor, može se koristiti kao roletna ili kao obična zavesa za prozor. Prednost je i što se mogu koristiti dve zavese, pa se tako kombinovati. Pored pomenutih prednosti rolo zavesa cena je jedna u nizu. Odlična pristupačnost na tržištu uz prihvatljivu cenu rolo zavese su postale izuzetno tražene.

 

rolo-zavese-izrada-i-montaza-2

Nedostaci rolo zavesa

Nedostataka nema puno, ali potrebno ih je pomenuti. Jedna od glavnih nedostataka je teško održavanje. Naime, održavanje se može obaviti isključivo mikrofiber krpom i mlakom vodom, ali ova zavesa se ne može oprati, recimo u mašini za pranje veša kao svaka druga zavesa. Ostali nedostaci su zanemarljivi.

Rolo zavese za prozore postaju izuzetno tražene kako u svetu, tako i kod nas. Većom potražnjom, povećava se asortiman artikala, ali i cena. Za definisanje cene potrebno je da odreditie željeni dezen, zatim da adekvatno izmerite dimenzije prozora, da odredite material mehanizma. U zavisnosti od pratećih sadržaja zavisiće i ukupna cena rolo zavese za vaš prozor. Potrebno je istaći da su cene prihvatljive, kao i da postoje varijacije od proizvođača do proizvođača. Pored same cene artikla, morate računati i cenu majstora za ugradnju zavese.