ugradnja komarnika naknadna montaža

Fiksni i rolo komarnici

Fiksni ili rolo komarnici često je pitanje. Mreže protiv insekata ili komarnici smo razvili za zatvaranje svih otvora u borbi protiv insekata. Klimatske promena su izazvale i povećanu koncetraciju komaraca i insekata tako da su nam neophodni komarnici za zaštitu od insekata. Osnovno kod komarnika je mrežica koja mora da bude transparentna da ne bi zatvarala pogled kroz prozor, a u isto vreme i postojana na izlaganje sunčevim zracima i vremenskim nepogodama.  Da bismo mrežicu mogli da postavimo na površinu koju štitimo od insekata neophodan je mehanizam koji može biti fiksan i pokretan. Razvili smo razlicite sisteme komarnika radi efikasne borbe protiv insekata tako da smo sigurni da mozemo da zatvorimo svaki otvor gde insekti mogu da udju.

Postoji nekoliko vrsta komarnika a mi ćemo danas pričati o fiksnim i rolo komarnicima.

Fiksni komarnici
Fiksna ili statična mreža – Fiksni komarnici se rade od aluminijumskog rama koji se različitim sistemima montira na prozore i koji se po potrebi skidaju. Ovi fiksni komarnici su jednostavni i pogodni su za površine koje su često otvorene a nemamo potrebe da budu prohodne kao što su prozori na kupatilama, hodnicima i ostavama. Pogodan za prozore kod kojih se ne zahteva pomeranje mreže, a ima mogućnost skidanja mreže po potrebi.

Od-čega-sve-komarnici-mogu-da-nas-štite

 

Rolo Komarnici
Rolo komarnici imaju kutiju u kojoj je oklagija sa napregnutom oprugom koja namotava mrežicu, tako da u zimskim mesecim može biti sklonjen sa prozora. Sa strane komarnika su vodljice i u donjem delu je kočnica koja drži mrežicu komernika zatvorenu kada nam je to potrebno. Montaža rolo komarnika je moguća uglavnom na svim vrstama prozora i on je najrasprostranjeniji u upotrebi. Ovaj vid komarnika je moguće montirati i na balkonskim vratima ali je nezgodno saginjanje i otvaranje ako je cesta komunikacija kroz takav otvor zato se rade rolo komarnici sa horizontalnim otvaranjem.