Razlika između zebra zavesa i rolo zavesa

Razlika između zebra zavesa i rolo zavesa

Ne možemo dovoljno da naglasimo da su i zebra zavese i rolo zavese prilagodljive i što se tiče nivoa svetlosti u vašem domu i što se tiče dizajna zavesa koji se lako uklapa u vaš enterijer.

Dolazimo do večne dileme – odabira između zebra i rolo zavesa. Koje su njihove razlike i kako odabrati pravu zavesu za vaš dom? Bez brige, ovde ćemo istaći sve što treba da znate.

Šta su zebra zavese? Prednosti zebra zavesa

Zebra zavese, takođe poznate kao dvoslojne zavese ili dnevno-noćne zavese, jedinstvene su po svom dizajnu koji kombinuje prozirne i neprozirne trake. One se sastoje od prozirnih i neprozirnih traka koje se preklapaju, omogućavajući vam potpunu kontrolu nad nivoom privatnosti i svetlosti. Ove zavese omogućavaju prilagodljivost u regulaciji svetlosti i privatnosti u prostoriji.

Zebra zavese nude niz prednosti, uključujući sposobnost prilagođavanja svetlosti, jednostavnost upotrebe i moderan izgled koji dodaje eleganciju vašem domu.

zebra-zavese-terasa

Kako funkcionišu rolo zavese

Rolo zavese nude jednostavnu i efikasnu opciju pokrivanja prozora. Ove zavese se sastoje od jednog komada tkanine koji se mota oko valjka kako bi se kontrolisala svetlost i privatnost u prostoriji. Rolo zavese funkcionišu pomoću jednostavnog mehanizma koji omogućava lako podizanje i spuštanje zavese. One se sastoje od trake tkanine koja se omotava oko cevi koja se nalazi na vrhu prozora. Pomoću lanaca ili opruga, možete lako kontrolisati pokretanje zavese prema vašim potrebama. Ovaj jednostavan sistem omogućava brzu i efikasnu kontrolu nad svetlošću u vašem prostoru, čineći ih idealnim izborom za one koji žele praktičnost i jednostavnost u svom svakodnevnom životu.

rolo-zavese-izrada-i-montaza-3

 

Razlike u dizajnu

Glavna razlika između zebra zavesa i rolo zavesa leži u njihovom dizajnu. Zebra zavese su prepoznatljive po svojim trakama koje se preklapaju, pružajući mogućnost promene nivoa prozirnosti i privatnosti. Sa druge strane, rolo zavese nemaju takve trake; one se sastoje od jednog komada tkanine koji se jednostavno podiže ili spušta kako biste kontrolisali svetlo i privatnost.

Kako odbrati pravu zavesu

Pri odabiru između zebra zavesa i rolo zavesa, važno je uzeti u obzir nivo privatnosti koji želite da postignete, da li Vam je potrebna kontrola svetlosti po nivoima, stil dekoracije i praktičnost upotrebe.

Dok su zebra zavese veoma prilagodljive kada je u pitanju kontrola svetlostii, rolo zavese su praktičnije za jednostavnu i brzu upotrebu.

NAŠA FIRMA DM Rolo Plus MONTIRALA JE VIŠE STOTINA zebra zavesa.

Za više informacija, uvek nas možete kontaktirati pozivom na brojeve:

☎️ 064/0288-472 ILI 060/0288-477