izrada-i-montaza-komarnika-1

Od čega sve komarnici mogu da nas štite

Komarnici su proizvodi za zaštitu prozora i vrata od insekata i drugih neželjenih stvari koje mogu ući u kuću. Oni se sastoje od mreže koja se postavlja preko otvora, sprečavajući ulazak insekata, kao što su komarci, muve, pčele, osice, i drugih insekata. Međutim, komarnici ne služe samo za zaštitu od komaraca – oni su korisni i u sprečavanju ulaska drugih insekata, kao što su moljci, paukovi i druge vrste insekata.

Komarnici su korisni u sprečavanju širenja bolesti koje prenose komarci, kao što su malarija, zika virus i denga groznica. Komarci mogu biti prenosioci raznih bolesti, a uklanjanjem rizika od ujeda komaraca, smanjuje se i rizik od prenošenja ovih bolesti. Stoga, instaliranje komarnika u domu može doprineti održavanju zdravog i bezbednog okruženja za porodicu.

Pored zaštite od insekata, komarnici takođe mogu pomoći u održavanju kvaliteta vazduha u prostoriji. Omogućavajući da vazduh cirkuliše kroz kuću, komarnici mogu sprečiti zadržavanje nečistoća u kući, kao što su prašina, alergeni, i drugi zagađivači vazduha koji bi mogli da uđu kroz otvore prozora i vrata.

komarnik-montaza-3

 

Komarnici takođe pomažu u smanjenju troškova klimatizacije u letnjim mesecima. Kada se otvori prozor ili vrata tokom toplih letnjih meseci, može se izgubiti značajna količina rashlađenog vazduha iz klima uređaja. Ali, sa postavljenim komarnikom, prozor ili vrata mogu ostati otvoreni, omogućujući protok vazduha bez gubitka hladnog vazduha. Na taj način, smanjuje se količina energije koja je potrebna da bi se održala željena temperatura u prostoriji, što može dovesti do uštede na računu za struju.

Komarnici se mogu koristiti u različitim vrstama prostora, uključujući kuće, stanove, kancelarije, restorane i druge vrste objekata. Mogu biti napravljeni od različitih materijala, uključujući aluminijum, PVC, drvo i druge materijale, a takođe dolaze u različitim stilovima i bojama, što omogućava korisnicima da izaberu komarnike koji najbolje odgovaraju njihovim željama.

 

Mi imamo u ponudi više vrsta komarnika te nas možete pozvati i sve se sa nama dogovoriti.

GARANCIJA KVALITETA: Za svu robu garancija 2 godine. Zakažite merenje odmah: 060/0288-477 | 064/0288-472