Evo zašto najčešće birate plise komarnike. Plise komarnici vs. rolo komarnici

U današnje vreme, kada je komfor u domu prioritet, izbor pravih komarnika igra ključnu ulogu u očuvanju udobnosti i sigurnosti vašeg doma. Dva često razmatrana rešenja su plise komarnici i rolo komarnici. Svaka od ove dve vrste komarnika ima svoje jedinstvene karakteristike kojima će doprineti udobnosti u vašem domu ili poslovnom prostoru. U ovom članku, istražićemo razlike između ova dva tipa komarnika kako biste mogli doneti doneti pravilnu odluku o tome koji odgovara vašim potrebama i potrebama vaših ukućana.

Otpor pri otvaranju: Plise komarnici imaju čvršću mrežu od rolo komarnika, samim tim je i mreža zategnutija na većim površinama. Na vrata ih montiramo jer su veoma lakši za rukovanje od rolo komarnika. ne stvaraju otpor pri otvaranju pošto nema federa koji ih vuče nazad. Veliki broj korisnika se upravo zbog ove osobine odlučuje upravo za PLISE KOMARNIKE.

Izdržljivost i kvalitet materijala: Plise komarnici su poznati po svojoj izdržljivosti. Mreža plise komarnika je često napravljena od kvalitetnih materijala koji su otporni na udar vetra, UV zrake, koroziju i deformacije. Aluminijumski ram dodatno doprinosi stabilnosti i dugovečnosti ovih komarnika. S druge strane, rolo komarnici često koriste za nijansu tanje materijale, a valjak od plastike ili metala ipak može biti podložan manjim oštećenjima tokom vremena.

Praktičnost za velike površine: S obzirom na to da plise komarnici imaju čvršću mrežu od rolo komarnika, na većim površinama ona biva zategnuta. Kod rolo komarnika mogu se primetiti blagi talasi, ujedno teži su za rukovanje. Korišćenje rolo komarnika za vrata ili balkonske prozore predstavlja pravi izazov u odnosu na lako rukovanje plise komarnicima, zbog težeg povlačenja mreže od gore na dole.

Lakoća rukovanja: Plise komarnici se jednostavno otvaraju i zatvaraju povlačenjem ručice u jednu stranu, BEZ OTPORA koji osećate pri otvaranju ROLO KOMARNIKA. Ova praktičnost čini rukovanje njima veoma jednostavnim i prilagodljivim. Rolo komarnici, iako su takođe jednostavni za rukovanje, imaju svojstvo namotavanja, što može stvarati nešto više komplikacija u upotrebi u odnosu na plise komarnike.

PLISSE-KOMARNICI-MONTAZA-(1)

Zaštita od insekata i alergena: Oba tipa komarnika pružaju zaštitu od insekata, ali plise komarnici idu korak dalje jer je mreža čvršća. Uz zaštitu od insekata, plise komarnici su zato odlična barijera i protiv polena. Ako u domaćinstvu imate osobe koje pate od alergija, plise komarnici mogu pružiti dodatnu zaštitu od alergena iz spoljašnje sredine.

Estetski aspekti: Plise komarnici često pružaju elegantniji izgled u poređenju s rolo komarnicima. Njihova diskretna struktura doprinosi estetici prostora, dok rolo komarnici mogu imati masivniji izgled.

Izbor između plise komarnika i rolo komarnika zavisi od vaših ličnih preferencija i potreba. Ako cenite izdržljivost, dobru propustljivost svetlosti i vazduha, te jednostavno rukovanje, plise komarnici mogu biti savršen izbor za vaš dom, kako za dnevni boravak, tako i za spavaće sobe. Sa druge strane, rolo komarnici mogu biti odličan izbor ukoliko preferirate klasičan izgled ili ste navikli na mehanizam rolanja. Važno je razmotriti karakteristike oba tipa komarnika kako biste pronašli rešenje koje najbolje odgovara vašim potrebama.

Komarnici su neophodna oprema u svakom domu kako bi se zaštitili od dosadnih komaraca i drugih insekata koji mogu ući u vaš dom.

Montiramo i izrađujemo kvalitetne komarnike po meri na teritoriji Beograda. Montaža gratis. Obezbeđena garancija!

GARANCIJA KVALITETA: Za svu robu garancija 2 godine.

Zakažite merenje odmah: 060/0288-477 | 064/0288-472