Zebra zavese su prugasti dekorativni materijali za prozore koji su veoma atraktivni i popularni. Zbog velikog izbora različitih dezena i šara, ovu vrstu zavesa više koriste za opremanje stambenih enterijera. Način funkcionisanja je veoma jednostavan i praktičan. Uz mehanizam dobijate dva prugasta platna koja svojim pomeranjem mogu obasjati ili zamračiti prostoriju po želji.

Zebra dezeni najbolje mogu doći do izražaja kada se montiraju na velikim površinama prozora. Postoje različiti modeli ovih zavesa koji mogu imati šire ili uže pruge. Na taj način sami možete odrediti koji stil zavesa želite na Vašem prozoru. Veliki izbor boja će svakako doprineti da izaberete najbolji dezen koji će se uklopiti uz Vaš stambeni enterijer.

Mehanizam kod zebra zavesa je takav da se dok se spuštaju dva platna. Ako želite da Vaš mehanizam bude kvalitetan onda izaberite aluminijumski profil. Plastični profili se nisu pokazali kao kvalitetni i zato ih ne preporučujemo.

Mehanizam se može zakačiti za plafon, zid ili na PVC prozor i to po potrebi. Savetujemo da svaku zebra zavesu uvek montirate na površinu koja je od čvrstog građevinskog materijala. Sistem zebra zavese može biti težak i do nekoliko kilograma. Iz tog razloga uvek angažujte kvalitetne majstore koji imaju iskustva u ovom poslu.

KOJE SU MAKSIMALNE DIMENZIJE ZEBRA SISTEMA

Dimenzije zebra zavesa idu u širinu nešto manje od tri metra,dok je visina I do čak 10 metara. To znači da sa ovim popularnim materijalima možete opremiti gotovo sve poslovne ili stambene objekte po Vašoj želji.

Uvek imajte na umu da je mehanizam malo širi od samog platna. Ako je na primer, širina Vašeg otvora jedan metar, platno koje se spušta će biti devedesetosam centimerata. To dešava iz razloga što svaki mehanizam mora da ima graničnik koji štiti platno tokom pomeranja.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne konsultacije, uvek možete pozvati profesionalne dizajnere. Odnsono možete kontaktirati nasa mi ćemo Vam rado pomoći.

Za još korisnih i zanimljiviš saveta, posetite našu stranicu ovde.