Uglavnom su dnevne sobe prostorije koje su u kući ili stanu najlepše opremljene. U njima se provodi najviše vremena I zato treba sve da bude savršeno. Zbog toga zavese u dnevnoj sobi moraju biti najlepše u celom stanu ili kući.

Prilikom odabira izuzetno je važno njen dezen I boju uklopiti sa delovima nameštaja, kao I zidovima. U zavisnosti od izbora materijala, boja I dezena, zavesa može da oplemeni svaki prostor, da ga učini modernijim I fukncionalnijim.

Zavese u dnevnoj sobi potrebno je birati I prema veličini prostorije

Ukoliko dnevna soba ima malu kvadraturu, dobar izbor su zavese koje će uneti više svetlosti u Vaš prostor – svelte, prozirne zavese. Zavese u ovom slučaju ne bi trebalo da dolaze do izražaja jer mogu vizuelno dodatno umanjiti prostoriju. Ukoliko pak Vaša dnevna soba ima veću kvadraturu, možete pustiti maštu na volju. U svakom slučaju kombinacije su neograničene.

zavese u dnevnoj sobi

Ideja za rolo ili zebra zavese u dnevnoj sobi

Ovaj tip zavesa je sve popularniji u svetu, pa I kod nas. Rolo zavese su praktične jer se mogu pomoću mehanizma podizati I spuštati. Njih u svakom trenutku možete podesiti onako kako želite.

Zahvaljujući tome one predstavljaju I jako dobru zaštitu od sunca. Rolo zavese se izradjuju od različitih materijala. Samim tim mogu providne ili neprovidne, pa I propuštati manje ili više svetlosti.

Zebra zavese su prugasti dekorativni materijali za prozore koji su veoma atraktivni i popularni. Zbog velikog izbora različitih dezena i šara, ovu vrstu zavesa više koriste za opremanje stambenih enterijera. Način funkcionisanja je veoma jednostavan i praktičan. Uz mehanizam dobijate dva prugasta platna koja svojim pomeranjem mogu obasjati ili zamračiti prostoriju po želji.

Zebra dezeni najbolje mogu doći do izražaja kada se montiraju na velikim površinama prozora. Postoje različiti modeli ovih zavesa koji mogu imati šire ili uže pruge. Na taj način sami možete odrediti koji stil zavesa želite na Vašem prozoru. Veliki izbor boja će svakako doprineti da izaberete najbolji dezen koji će se uklopiti uz Vaš stambeni enterijer.

Za još korisnih I zanimljivih saveta, posetite našu stranicu ovde.