Rolo zavese su jedna od vrlo funkcionalnih inovacija savremenog opremanja prostora, koja uz odličan odnos cene i kvaliteta ima više namena, jednostavnu mogućnost ugradnje i trajnost godinama.

Rolo zavese predstavljaju tip zavesa koji postoji više od decenije na našem tržištu. Idealno se uklapaju u svaki poslovni prostor, ali zbog velikog broja materijala, boja i dezena, kao i izvanredne trajnosti, sve češće se ugrađuju i u domove. Vrlo su tražene i popularne zbog obimnih mogućnosti za ugradnju i raznovrsnih namena. Tako, razlikuju se rolo zavese za spoljašnju i unutrašnju upotrebu. Pored toga, tu su rolo zavese za standardne ili krovne prozore, kao i za terase i specijalno za PVC prozore. U zavisnosti od prostorije, razlikuju se modeli koji imaju okvirno 3, 5 ili 10% propustljivosti svetlosti, što direktno utiče na cenu.

Primarna namena rolo zavesa u bilo kojoj prostoriji jeste jednostavna regulacija nivoa svetlosti – u jednom potezu prostorija se može potpuno zatamneti ili osvetleti, a mogu se naći i srednje varijante svetlosti, kao što su rolo zebra zavese. Iz njihove multifunkcionalnosti i trajnosti, proizilazi i raznovrsna upotreba i odlično uklapanje u svaki prostor. Estetski momenat posebnog doživljaja prostorija obogaćenim rolo zavesama još jedan je od razloga zašto su vrlo popularne u svim prostorijama. Kada je u pitanju mehanizam pokretanja, mogu imati lančić ili čvrsti štap na povlačenje, prekidač na zidu ili daljinski upravljač, što je najmodernije rešenje.

 

Višestruka namena i upotreba rolo zavesa proizilazi i iz njihove jednostavne ugradnje, ali ona zahteva profesionalni pristup. Proizvođači uglavnom daju mogućnost besplatne isporuke i ugradnje, ili je uračunaju u cenu zavese. Vrlo važno je razmotriti kakva treba da bude ugradnja ovih zavesa, posebno što se one uglavnom pokreću potezanjem lančića koji treba da bude postavljen stabilno. Naime, one se mogu postaviti na okvir prozora, zid ili plafon. Na navedena mesta stavlja se aluminijumski ram, obično u beloj, crnoj i drugoj neutralnoj boji, obično prema stolariji i zidovima pa se gotovo i ne vidi. Rolo zavese se izrađuju po želji i meri kupaca, pa je na taj način moguće kreirati bilo koju dimenziju.

Mi smo tu za sve što Vam je potrebno! Pozovite nas!