Roletne su česta tema današnjice. O energetskoj efikasnosti se već duži niz godina priča kako kod nas tako I u svetu  I sve je važnija tema današnjice. U svetu je svest daleko razvijenija ali ni kod nas nije tako zanemarljivo jer se sve više teži tome da se uštedi energija a opet da domovi budu prijatni za boravak svakoga.

Svakako kada želite da toplotno izolujete vaš dom tu se svakako uvek počinje od stolarije. Tačnije polazi se od promene prozora, vrata I unutrašnje stolarije. Roletne uovom segmenu mogu da igraju značajnu ulogu jer su I one određeni vid izolacije pored one zidne koja može da bude kako spolja tako I unutra.

.

Roletne će svakako doprineti tome da pored dobre izolacijese toplota zadržava u prostorijama kao I da leti održavaju hladnu temperaturu prostorija. Nekada je jedino rešenje bilo postavljanje roletni na sprozore spolja kao I na balkonska vrata I jedini material koji je bio dostupan je bilo drvo. Venecijaneri su takođe bili popularni ali su daleko manje efikasniigotova da nemaju u današnje vreme neku svrhu.

Danas se roletne prave od mnogo izdržljivijih I kvalitetnijih materijala.

Kada pričamo o pvc roletnama to su roletne koje su izrađene od posebne vrste ojačane plastike. Uglavnom se ugrađuju pri samoj izgradnji objekata ali takođe mogu da se naknadno ugrade prilikom nekih renoviranja.

Pored njihove estetske uloge roletne imaju I onu važniju a to je zaštitnu ulogu. Ne dozvoljaju rasipanje toplotne energije štodomaćinstvima znantno štedi novac. Veoma su lake za održavanje što dodatno ide u prilog ovim roletnama.

Ugradnjom roletni I novih przora može da se uštedi energija I do 15%zimi a čak 25% tokom leta. Najveća prednost je to štose izrađuju po meri I što se lako ugrađuju na sve veličine I tipove prozora. Ovo su sve prednosti PVC roletni koje svakako treba da uzmete u obzir ukoliko odlučite da se pozabavite uređenjem vašeg doma.