Od čega se prave,odnosno od kojih materijala harmonika vrata? Dizajn takvih kliznih vrata izrađen je od nekoliko vertikalnih ploča. Imaju male petlje. Donji je kraj pričvršćen za pod ili za šinu, a gornji je pričvršćen za šipku. Za kliznu konstrukciju koriste se okruglasti ležajevi. Klizna unutrašnja vrata su apsolutno neprozirna i vrlo su lagana. U većini slučajeva, ova harmonika vrata se sastoje od tri ili četiri dela. Najatraktivnija osobina harmonika vrata je što u enterijeru može da spasi I 1m² prostora. Kada se razmišlja o rasporedu u stanu svaki ćošak,naročito ukoliko je stan mali, mora da se iskoristi najbolje moguće u ovim situacijama harmonika vrata mogu mnogo da pomognu. Kada su harmonika vrata u sklopljenom položaju, vrata se smanjuju i u širini. Ugradnja takve konstrukcije moguća je samo u pravougaonim otvorima, standardnih dimenzija.

harmonika vrata


Dizajn može biti veoma različit. Sve zavisi od materijala panela: drvo; plastika; aluminijum; sa staklenim ili kožnim dodacima. Naravno svaki dezen će drugačije da izgleda na određenom materijalu ali zato se obratite nama kako bismo vam pomogli pri odabiru najbolje kombinacije. Svaki dizajn svakako mora imati sve one osnovne elemente koje inače imaju sva harmonika vrata. Svi proizvodi na svetu imaju svoje dobre I loše strane pa tako I harmonika vrata. Glavne pozitivne karakterisitike su: Mogućnost pregradjivanja velikih prosotrija, korišćenje svakog m2 u prostoru na najbolji mogu-ći način, ukoliko su vam potrebna veća vrata ne morate da menjate cela već dodate željeni broj ploča, vrata rade bez tona dakle ne čuje se kada se otvaraju I zatvaraju I još mnogo toga što život u domu može da učini lepšim I funkcionalnijim.


Međutim, među mnogim pozitivnim osobinama harmonika vrata imaju i nekoliko nedostataka: kratki vek trajanja; loša zvučna izolacija; niska toplotna izolacija. Ukoliko se pak odlučite I ove mane nisu preovladale slobodno nas pozovite I mi ćemo Vam dati najbolji savet I učiniti da dobijete baš ono što ste želeli.

Za još korisnih saveta, posetite našu stranicu ovde.