Kako uklopiti zavese u enterijeru može da bude izazov čak i za iskusne dizajnere. Zavese su vrlo važan detalj za izgled određene prostorije. One mogu uneti veliku promenu u prostoriju i osvežiti je. Toliko da ne možete zamisliti koliko zapravo one mogu značiti sve dok ih ne zakačite. Lepe i kvalitetne zavese i draperije treba da ukrašavaju svaki prozor u kući, stanu ili poslovnom prostoru.

Zavesa može biti jako lepa, ali ako se ne slaže sa prostorom u kojem je postavljena, gubi se efekat. Zato treba biti jako pažljiv prilikom odabira i kupovine zavesa. Kako uklopiti zavese na pravi način može biti pitanje za naše dizanjere. Oni će vam uvek izaći u susret sa najboljim savetima za vaš prostor.

Svaka prostorija je jedna zasebna celina. Ljudi se trude da njihov boravak u domu bude baš po njihovom ukusu. Kako bi pružili najbolji mogući izgled, zavese i draperije svakako ulaze u taj segment dekoracije. Ne mogu se svi modeli zavesa uklapati u svakoj vrsti prostorije i zato je važno biti veoma pažljiv. Uvek je najbolje da se prvenstveno svi uzorci pogledaju na licu mesta, baš kako bi izabrali najbolji dezen.

kako uklopiti zavese

Uvek imajte na umu da se zavese i draperije kupuju na samom kraju. Kada ste već napravili dekoraciju vaše sobe tek tada birate vaše zavese. Naše preduzeće poseduje veliki broj različitih kataloga koji se sigurno mogu uklopiti uz vaš enterijer. Svaki katalog ima svoj poseban stil koji će se sigurno složiti sa ostatkom vašeg stambenog ili poslovnog prostora.

Arhitekte i dizajneri se trude da što bolje osmisle dizajn koji će biti unikatan ali i prijatan. Iz tog razloga zavese i draperije mogu imati veoma veliku ulogu prilikom opremanja.

Uvek se trudite da izaberete nijansu koja je skladna. Različiti katalozi naših materijala se mogu uklopiti uz bilo koji moderan stil. Zato je za početak najbolje da uvek prvo izaberete materijal. Glatki materijali su veoma popularni i najbolje se uklapaju kada su jednobojni. Na taj način možete napraviti veliki broj različitih kombinacija u bilo kojoj sobi.

Kako uklopiti zavese u Vašoj dnevnoj sobi

Dnevna soba je prostorija u kojoj provodite najveći deo dana, pa samim tim treba da bude i najbolje uređena. Zavese su neizostavan detalj pri uređenju dnevnog boravka. Pored toga što je važno da budu izrađene od kvalitetnog materijala vrlo je bitno i kako će se uklopiti.

Kako uklopiti zavese u spavaćim sobama

Spavaća soba je prostor u kući ili stanu koji služi za relaksaciju i odmor. Prema tome, ni elementi koji se u njoj nalaze ne treba da budu prenapadni. Najbolje je da budu svedeni jer se na taj način dobija mir i skladnost.

kako uklopiti zavese

Zavese koje se uklapaju u stilski enterijer

Postoji mnogo različitih izgleda enterijera u današnje vreme. Nekada se radi o modernim i novim stanovima, dok nekada to mogu biti i stilski enterijeri. Retro izgled prostorije je i dalje jako popularan i možete ga pronaći na raznim mestima.

Za početak moramo vas posavetovati da budete uvek pažljivi prilikom ovakvog opremanja. Ovaj način sređivanja enterijera zavesama ili draperijama može biti pun pogodak ili potpuni promašaj. Razlog tome je što stilski ili retno enterijeri već daju dovoljno veliku pažnju na izradi svakog detalja u prostoriji.

Zavese i draperije koje se uklapaju uz ovu vrstu enterijera, moraju imati određeni sklad sa prostorijom. Kod zavesa je jako jednostavno. Može se uklopiti jednostavna i glatka zavesa koja nema određene šare ili figure na sebi. To predstavlja sklad sa prozorom i ne izdvaja zavese od ostalih delova u prostoriiji.

Ukoliko želite da zavesa bude upadljiva, savetujemo vam da uzmete dezen koji će se slagati sa postojećim u prostoriji. Na taj način napravićete kompromis i zavesa će biti veoma elegantna. Boju uvek gledajte da izaberete tako da ona bude kontrast draperijama. Na taj način ćete staviti akcenat na vaše prozore.

Mehanizam zavese za moderan enterijer

Pod mehanizam zavese spadaju rolo, zebra ili rimske zavese. One su veoma jednostavne i moderne i zato se mogu uklopiti uz svaki savremeni enterijer. Ove zavese su veoma jednostavne i mogu u potpunosti napraviti pravi mali prostor za uživanje. Njihov mehanizam dozvoljava da se zavesa spušta i podiže po potrebi ručno ili automatski.

kako uklopiti zavese

Sam način montaže je veoma jednostavan a mi ćemo vam reći kako uklopiti zavese sa mehanizom uz vaš objekat. Za početak napominjemo da se mehanizmi mogu poručiti sa ili bez aluminijumske maske.

Maska stoji tu da bi štitila materijal koji je se nalazi na mehanizmu. Osim što štiti, rolo ili zebra zavesa sa maskom sakriva materijal i to daje lepši izgled. Bilo da se radi o jednobojnim ili prugastim materijalima, ovaj sistem ostaje isti.

Na prvi pogled možda ne možete zamisliti ovu vrstu zavesa u vašem domu. Istina je da se one baš odlično uklapaju u svaki moderan enterijer. Možete izabrati puno različitih dezana, boja i modela sa naših kataloga. Mehanizmi mogu da budu široki i po nekoliko metara, dok se materijal može spustiti koliko god vama odgovara.

Za još korisnih i zanimljivih blogova, posetite našu stranicu ovde.