Kako namestiti zavese je detalj koji zanima svakoga kose bavi uređenjem svog doma. Zavese su materijal koji može uneti dosta promena u određenoj prostoriji. Bilo da je u pitanju kućna ili poslovna prostorija, zavese predstavljaju važnu stvar u njoj. Zato je bitno da se one uvek lepo uklope uz ostatak enterijera prostorije. Uvek je lepše kada zavese uklopite sa kvalitetnim draperijama ili kićankama. Na taj način dobićete jednu veliku i lepu celinu koja će ispunjavati vaš prostor svakodnevno.

Još jedna stvar, koja se na prvi pogled ne čini bitnom ali je važna, jeste to kako namestiti zavese. To je značajno za sam izgled prostorije, ali i za još neke stvari koje ćemo u nastavku teksta navesti. Uvek je bitno da za početak kupite malo više materijala kako bi zavese bile nabrane. Materijal je taj koji određuje koliko zavese ili draperije zapravo možete nabrati. Pravilo je da se uvek kupi barem duplo više materijala od izmerene širine prozora.

kako namestiti zavese

Na taj način možete biti sigurni da će vaša zavese ili draperija uvek izgledati nabrano i bogato. Možete ih posle toga jednostavno skloniti sa strane ili ih možete navući i spojiti. Koju god opciju da izaberete budite sigurni da ćete zbog nabranog materijala uvek imati lep izgled. Uvek obratite pažnju u koji je okvir prozora preko koga će stajati zavese. Neki prozori koji imaju PVC stolariju mogu zahtevati potpuno drugačiji način izrade i nameštanja zavesa nego drveni. Na vama je da i to uzmete u obzir jer su to dva potpuno različina načina nameštanja koja se uklapaju uz enterijer.

Što se dnevnog boravka tiče on će najlepše izgledati ako se u njemu nalaze zavese koje se prostiru do poda. One deluju otmenije, luksuznije i na taj način se spajaju sa prostorijom u celini.

Kada je napolju lepo vreme i želite da dnevna sunčeva svetlost obasjava vaš dom, možete ih vezati sa strane. Ukoliko je tmurno i kišovito, jedino što želite je da se uvučete u krevet i opustite uz dobar film. U tom slučaju zavese ili draperije možete spojiti i pustiti da padaju skroz do poda. Izbor je na vama, a obe varijante mogu izgledati savršeno ako su lepo iskombinovane sa ostatkom prostorije.

kako namestiti zavese

Kako namestiti zavese u dnevnoj sobi može da zvuči kao dosadan posao ali on zapravo to nije. Veoma je bitno u ovom slučaju da iskoristite i malo mašte. Uvek može dobro doći vezivanje obe zavese ili draperije po sredini prozora. Na taj način stavljate akcenat na materijal koji izgleda potpuno drugačije.

Još jedan od zanimljivih načina je vezivanje samo jedne strane zavesa. Ovaj način je i dalje veoma popularan u domovima. Ovako možete jedan deo prozora otkriti tako da iz njega dopire svetlost, dok drugi deo zaklanjate. Zaklonjeni deo svakako prikazuje svoju borduru materijala koji može biti od različitih boja. Ukoliko na zidu pored imate i metalne alkice, onda zavesu možete vezati na razne načine.

Kako namestiti zavese u spavaćoj sobi

Spavaća soba je vaš kutak za odmor posle napornog i radnog dana. Iz tog razloga ona ne treba da bude dostupna vidnom polju komšija ili ljudima u okolini. Zato je najbolje da se kada opremate ovu prostoriju, odlučite za zavese i draperije od nekog neprozirnog materijala. Ovde je poželjno, možda još više nego u dnevnom boravku, da one budu dugačke do poda. Kako namestiti zavese u spavaćoj sobi je veoma jednostavno.

Ako u vašu spavaću sobu namestite neku od ovakvih zavesa, garantujemo vam da nećete pogrešiti. Moći ćete da odmarate na miru, bez brige da vas bilo ko posmatra. Još nešto zanimljivo što možete upotrebiti u spavaćoj sobi i što takođe može vrlo lepo izgledati jesu rolo zavese.

Ukoliko pak ne želite da imate obavezu pranje I održavanja draperija I zavese možete nas kontaktirati za rolo zavese koje pravimo po meri.

Za još korisnih i zanimljivih saveta, posetite našu stranicu ovde.