Jedan od najjednostavnijih načina kako da jednu veliku prostoriju pretvorite u dve ili više manjih je postavljanjem harmonika vrata. U pregrađivanju stanova ovo je znatno brže i lakše rešenje kao i maksimalno iskorišćavanje svakog kvadrata Vašeg prostora. Dodatne prednosti harmonika vrata ogleda se u kliznom sistemu i aluminijumskim pragom čime se ne mogu oštetiti podovi.

Uz odgovarajući kvalitet harmonika vrata ona će Vas služiti veoma dug period. Za njihovu izradu koristi se laminirani PVC materijal s mogućnošću ugradnje stakla ili embosiranog polja. U sistemu zatvaranja može se naći brava ili magnet.
Ukoliko imate ogromnu dnevnu sobu a potreban Vam je poseban radni deo odvojen od ostatka prostora, harmonika vrata su idealna za realizaciju Vaše zamisli. Isto tako se u malim stanovima gde je kompletan prostor iz jedne celine može dobiti posebno pregrađen spavaći ili radni deo sa stolom i policama. Harmonika vrata jednostavno i lako mogu odvojiti kuhinju od trpezarije.

Za naše stambene uslove mogu se smatrati jednim od interesantnijih proizvoda i elemenata prostora. Idealna su zamena klasičnim sobnim vratima kao i najadekvatnije rešenje na koji način privremeno odvojiti neki deo prostorije ili od jedne veće napraviti više prostorija.
Viseća izvedba, jednostavno pomeranje i dekorativna uloga samo su neke od prednosti harmonika vrata. Mogu se otvarati na jednu stranu ili na obe sa spajanjem u sredini.
Mogu se izraditi po meri odnosno odgovarajućim dimenzijama prostora i lako se montiraju.
Za njihovu izradu koristi se PVC materijal visokog kvaliteta i mogu se birati razne boje i dezeni.

harmonika vrata

Mali stanovi zahtevaju što bolje iskorišćavanje svakog njegovog kutka. Ukoliko želite da odvojite neki deo ovog prostora jedno od rešenja je upravo postavljanje harmonika vrata. Prikladna su za apsolutno svaki prostor a jednostavna ugradnja čini ih još praktičnijim

Pored stambenih objekata ugradnja ove vrste vrata idealna je i za sve lokale, kancelarije i druge poslovne prostore. Uz ogroman izbor dezena i boja i kvalitetnog PVC materijala, mogu se birati vrata iz jednog i dva dela. Aluminijumski prag koji je u sklopu harmonika vrata ima oborene ivice. Boja gornjih vođica i ukrasnih lajsni je identična boji samih vrata. Pod minimalnom obračunskom merom smatra se 2 kvadrata. Harmonika vrata spadaju u jedno od lepših, dekorativnih i naročito funkcionalnih rešenja kada je podela prostora u pitanju, pa se iz tog razloga toplo preporučuju.

Za još korisnih i zanimljivih saveta, posetite našu stranicu ovde.